Вікна WDS

Як виробляють ПВХ-профіль для пластикових вікон

Пластиковий профіль — це основа будь-якого металопластикового вікна. Його багатокамерна структура забезпечує поєднання хорошої механічної міцності з високими показниками тепло- і звукоізоляції.

Перед виробництвом: розробка конструкції профілю

До початку виготовлення пластикового профілю інженери компанії-виробника виконують титанічну роботу. Перед виходом профільної системи на ринок вони розробляють конструкцію профільної системи, а саме:

В основі роботи конструкторів лежать складні теплотехнічні розрахунки і обчислення, що оцінюють опір конструкції навантаженням. Тому навіть великі компанії не надто часто виводять на ринок нові профільні системи — це доцільно лише в тому випадку, якщо конструкція дійсно може мати властивості, корисні для потенційного споживача.

Склад ПВХ

Основний матеріал, з якого роблять профіль, — це полівінілхлорид (ПВХ). Але крім полівінілхлориду до складу сировини для виготовлення профільної системи входять:

Зверніть увагу! Свинець у складі ПВХ знаходиться в зв’язаному стані. Тому навіть старі вікна не становлять загрози навколишньому середовищу або здоров’ю людини.

Крім того, в суміш, з якої виготовляють пластиковий профіль, додають мастила. Вони роблять розплавлений ПВХ більш текучим і запобігають його прилипанню до гарячих поверхонь обладнання.

Виробництво пластикового профілю

Процес виробництва пластикового профілю називається екструзією. При цьому розплавлена ​​маса проходить через спеціальну форму (фільєру), яка надає пластику задану геометрію.

Все починається з підготовки суміші. На ділянці виготовлення ПВХ-суміші система дозування змішує всі компоненти у потрібних пропорціях, після чого однорідна суміш нагрівається до 120 °С. Далі суміш транспортується в холодний міксер, охолоджується до 40 °С і потім направляється в силос для витримування протягом 24 годин.

Кольоровий профіль

Для виготовлення забарвлених в масі профілів до складу суміші додають пігмент потрібного відтінку. Точне дозування пігменту гарантує однаковий відтінок всіх профілів в партії, а якісне приготування суміші пігменту з ПВХ — відсутність розводів та п’ятен на поверхні профілю.

Ламінований профіль

Виготовлення ламінованого профілю має свої особливості.

Технологія виготовлення ламінованого профілю складніша, оскільки ПВХ-профіль ламінують вже після його виготовлення. Детально процес ламінування описаний в цій статті, тут же ми обмежимося коротким оглядом технології:

Всі роботи виконуються в спеціальному ізольованому цеху, що виключає потрапляння під плівку навіть найдрібніших частинок пилу. Це, а також використання якісного клею і контроль температури при наклеюванні забезпечує міцну фіксацію ламінації на основі.

В процесі виробництва профілю є безліч особливостей, що безпосередньо впливають на якість готової продукції. Ось чому, обираючи вікна, варто надавати перевагу виробам з профілю, випущеного великими компаніями з гарною репутацією. Зазвичай вони не тільки прагнуть суворо контролювати якість, але і мають для цього всі можливості — від технічного забезпечення до кваліфікації персоналу.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».