Вікна WDS

Скільки прослужать пластикові вікна

Питання про те, скільки прослужить металопластикове вікно, цікавить практично всіх, хто замовляє такі конструкції. Це цілком зрозуміло: ціна пластикових вікон, особливо в розширеній комплектації, досить значна — тому будь-який покупець хоче, щоб конструкція прослужила якомога довше.

Говорячи про термін служби, варто відразу обумовити два аспекти — функціональний і естетичний. Тому і проміжки часу потрібно обговорювати з двох точок зору:

Тільки при дотриманні цих двох умов можна говорити про термін служби вікна. А залежить він від цілого ряду чинників, починаючи від комплектації конструкції і закінчуючи тим, як власник буде за нею доглядати.

Комплектація

Вибір оптимальної комплектації — обов’язкова умова для того, щоб вікно служило довго і справно. На термін служби впливають практично всі елементи вікна, але ключовими будуть такі аспекти:

Якість монтажу

Наступний важливий фактор, що визначає термін служби віконної конструкції — це професійний монтаж. Вікно повинне бути правильно встановлено (в ідеалі — з дотриманням усіх стандартів ДСТУ) — тільки в цьому випадку воно прослужить довго і протягом всього цього часу буде виконувати свої функції.

Можливі наслідки неправильного монтажу:

Іноді при появі таких проблем допомагає повторний монтаж конструкції з усуненням помилок, допущених при встановленні. Але бувають ситуації, коли через неправильний монтаж вікно сильно пошкоджується і вже через кілька років після встановлення доводиться виконувати заміну — або всієї конструкції, або окремих її елементів.

Догляд за вікном

Нарешті, важливий фактор, що впливає на термін служби металопластикового вікна — це правильний догляд. Про те, як правильно доглядати за ПВХ-конструкціями, ми вже писали, тому тут обмежимося лише загальним переліком необхідного мінімуму робіт:

Всі ці роботи необтяжливі і виконувати їх потрібно не частіше 2 разів на рік (за винятком миття). При цьому, доглядаючи за металопластикових вікном правильно, ви істотно продовжуєте термін його служби.

За умови дотримання цих правил термін служби ПВХ-вікна (підбір оптимальної комплектації, монтаж з дотриманням стандартів, регулярний догляд) становить не менше 10-15 років з моменту встановлення. Але це гарантований мінімум: правильно встановлене вікно, якому власник приділяє увагу, служить набагато довше. Якщо ж ігнорувати вимоги, наведені вище, то проблеми можуть початися мало не відразу після завершення монтажу, а сама конструкція не прослужить і 5 років. Про гарантійний термін для вікон і дверей з профілю WDS ви можете дізнатися у менеджерів салонів у вашому місті. Контакти салонів можна знайти в розділі «Де купити».

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».