Вікна WDS

Підвіконня з ПВХ. Переваги і недоліки

Металопластикові вікна зазвичай комплектуються підвіконнями з полівінілхлориду (ПВХ). Такі конструкції найчастіше встановлюють з боку приміщення, але іноді підвіконня монтують з двох сторін — наприклад, при монтажі балконного блоку на місці водовідливної планки теж закріплюють вузьке підвіконня.

Пластикові конструкції сьогодні практично витіснили з ринку дерев’яні та кам’яні підвіконні дошки. Які переваги підвіконь з ПВХ стали цьому причиною, а також на що варто звернути увагу при виборі таких конструкцій — розповімо в статті.

Конструкція і види підвіконь з ПВХ

Пластикові підвіконня, як і ПВХ-профіль, з якого виробляють вікна, роблять порожнистими:

Лицьова (верхня) частина підвіконної дошки піддається  найінтенсивнішим експлуатаційним навантаженням. Недорогі ПВХ-підвіконня роблять з пластику без захисного покриття, тому поверхня досить швидко зношується — на ній з’являються подряпини й інші сліди експлуатації. Щоб уникнути цього, лицьову поверхню покривають захисним шаром.

Плівка, що використовується для оформлення лицьової сторони,   може   виконувати   декоративну   функцію   —   з   її   допомогою   підвіконня   декорують   під натуральне дерево, камінь або просто надають підвіконній дошці потрібного відтінку.

Фінішний шар захисного покриття може бути:

Відрізняються такі поверхні не тільки за зовнішнім виглядом, але і за особливостями експлуатації — про це ми писали раніше.

Переваги підвіконь з ПВХ

Популярність підвіконь з ПВХ багато в чому обумовлена ​​тим, що у таких конструкцій є цілий ряд переваг. Їх перелік у виробів з економ-сегмента і преміум-сегмента буде відрізнятися, але  мають пластикові підвіконня і спільні плюси:

Зверніть увагу! Склади з абразивними частинками і сильні розчинники  будуть винятком! Вони можуть пошкодити ПВХ або лицьове захисне покриття. Використовувати такі засоби для чистки підвіконь із пластику не рекомендується.

Таким чином, для підвіконь із пластику характерним є унікальне поєднання привабливого зовнішнього вигляду (від лаконічних білих моделей до підвіконь, декорованих під мармур), практичності та стійкості до більшості впливів. Ціна більшості моделей при цьому цілком доступна — в усякому разі, вона практично гарантовано буде нижчою, ніж у підвіконня з масиву деревини, натурального або штучного каменю.

Недоліки пластикових конструкцій

Говорячи про мінуси підвіконь з ПВХ, варто враховувати два аспекти:

Але все ж про мінуси потрібно пам’ятати:

Ціну якісних моделей теж можна вважати: ламіновані широкі підвіконня з захисним покриттям дешевими назвати не можна. Але різниця в ціні компенсується більш привабливим зовнішнім виглядом і експлуатаційними перевагами дорогих моделей.

Обираючи пластикове підвіконня, потрібно враховувати не тільки його сильні сторони, але і недоліки, що можуть вплинути на експлуатацію. І все ж ситуацій, коли варто відмовлятися від підвіконь з ПВХ, не так багато — широкий модельний ряд і відмінні експлуатаційні показники роблять їх практично універсальними.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».