Вікна WDS

Обираємо вікна до дитячої кімнати

Питання про те, як обрати вікна у дитячу кімнату, батьки ставлять собі дуже часто. І це можна пояснити: дитяча кімната — це приміщення, яке ми інстинктивно прагнемо зробити комфортним, затишним та безпечним. Турбота про дитину проявляється у кожній дрібниці, тому і вікна для дитячої кімнати обирати потрібно дуже прискіпливо.

Нижче ми розглянемо основні вимоги до таких конструкцій, а також розповімо, як обрати пластикові вікна в дитячу кімнату з урахуванням теплоізоляції, повітрообміну, безпеки та інших факторів.

Загальні вимоги до пластикових вікон у дитячій кімнаті

Сформулювати всі вимоги до вікна у дитячій кімнаті можна наступним чином:

Все це слід поєднувати з привабливим зовнішнім виглядом пластикового вікна — воно має органічно вписуватися в інтер’єр дитячої кімнати.

Нижче ми розглянемо, за рахунок яких технічних рішень (профіль, склопакет, елементи фурнітури) можна виконати ці вимоги.

Енергозберігаючі та шумоізоляційні вікна для дитячої кімнати

Металопластикові вікна встановлюють в першу чергу для формування комфортного мікроклімату. Тому пріоритетами будуть:

Безпека вікон у кімнаті для дитини

І все ж для дитячої кімнати пріоритетом буде безпека. Справа тут не стільки в складі профілю — ПВХ, який використовується при виробництві металопластикових вікон, не містить летючих токсинів, тому побоювання щодо цього абсолютно не обґрунтовані. Справа в тому, що вікно у дитячій  кімнаті обов’язково має бути оснащено пристроями, що захищають від несанкціонованого відкривання.

Безпечні вікна для дитячої кімнати повинні захищати дитину від усіх видів травм. Перша рекомендація — вибір склопакета з триплексом замість звичайного скла. Триплекс практично неможливо розбити, крім того, навіть при пошкодженні склопакета не утворюються великі уламки  скла з гострими краями. Тому  ризик травмування дитини буде мінімальним.

Щоб дитина не змогла сама відкрити металопластикове вікно і травмуватися при падінні, варто встановити:

Наявність хоча б одного з таких пристроїв в дитячій кімнаті, призначеній не для підлітка, а для маленької дитини, є обов’язковою!

Важливо! Москітні сітки, встановлені на вікна, не досить міцні для того, щоб уберегти дитину від падіння!

Вентиляція приміщення, в якому постійно перебуває дитина

Ще один фактор, про який часто забувають — необхідність регулярного провітрювання. Організм, що росте та розвивається, повинен отримувати достатню кількість кисню, і забезпечити його надходження в дитячу кімнату можна, тільки регулярно провітрюючи її.

Пластикові вікна для дитячої кімнати оснащують такими додатковими елементами:

Дизайн

Обираючи вікно за його функціональними характеристиками, не слід забувати, що воно ще й виступає в якості елемента інтер’єру. Звичайно ж,  можна встановити до дитячої кімнати і стандартне біле вікно — але такі конструкції не завжди органічно виглядають у поєднанні з яскравим оздобленням таких кімнат.

Для дитячої кімнати більш практичним буде встановлення металопластикового вікна в яскравій ламінації. Цей варіант кращий, тому що тоді конструкція краще впишеться у інтер’єр. Але при цьому варто врахувати кольорову гамму оздоблення дитячої кімнати, і підібрати відтінок ламінації так, щоб кольори максимально гармонійно поєднувалися. Ви можете підібрати бажаний колір для вікна на сторінці WDS Color. Декоративні склопакети з тонованим склом, ультрафіолетовим друком та вітражами теж цілком прийнятні.

Звичайно, ці поради носять суто рекомендаційний характер. Але дотримуючись їх, ви зможете підібрати гарне та безпечне вікно, яке допоможе сформувати мікроклімат, ідеальний саме для дитячої кімнати.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних та дверних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».