Вікна WDS

Які вікна вибрати на балкон

Скління балкона або лоджії дозволяє отримати додатковий житловий простір при порівняно невеликих вкладеннях. Віконні ж конструкції, які використовуються для скління, потрібно обирати з урахуванням специфіки місця встановлення.

Основні вимоги до балконних конструкцій

Балкони і лоджії склять для вирішення декількох завдань:

Обираючи вікна для установки на балкон або лоджію, потрібно враховувати:

Зверніть увагу! Іноді перед склінням балкона потрібно виконати його ремонт, зміцнивши несучі конструкції і саму балконну плиту. Також може знадобитися монтаж каркаса, на який будуть спиратися встановлені вікна.

Вибір вікон на балкон з урахуванням теплоізоляції

Ще один важливий фактор, який необхідно враховувати при виборі вікон на балкон — теплоізоляція самої конструкції. Тут є кілька варіантів:

Скління утепленого балкона (а тим більше лоджії, на яку винесено радіатор/конвектор для опалення) вимагає кардинально іншого підходу. По-перше, потрібно використовувати профілі, що поєднують невелику масу і достатню енергоефективність (WDS 5S або WDS 6S). По-друге, обов’язковим є застосування склопакетів, до складу яких входить низькоемісійне скло (енергозберігаюче або багатофункціональне), а камери заповнюються аргоном. Тільки так можна забезпечити потрібний рівень комфорту, знизивши тепловтрати і зберігши прийнятну температуру на балконі/лоджії.

Комфорт і безпека балкона

Не тільки теплоізоляційні показники потрібно враховувати при виборі комплектації для балконних вікон. Комфорт і безпека не менш важливі:

Балконний блок

Говорячи про скління балкону, не можна не згадати про балконний блок. Це конструкція, яка відокремлює власне балкон від приміщення — вона включає велике вікно (глухе або зі стулкою), а також балконні двері.

При виборі комплектації балконного блоку потрібно враховувати наступні фактори:

Правильно підібравши конструкції для скління балкона або лоджії, ви зможете забезпечити на них оптимальний мікроклімат, а також захистити балкон від несанкціонованого проникнення.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».