Вікна WDS

Яке вікно обрати для кухні

Кухня — це приміщення з особливим мікрокліматом. Висока вологість, постійні перепади температури, потреба в інтенсивній циркуляції повітря — саме ці фактори будуть визначальними при виборі вікна. Крім того, навіть при ефективно працюючій витяжці в повітря в кухні періодично потрапляють часточки сажі і краплі жиру, які потім осідають на всіх поверхнях, в тому числі і на вікні.

Все це потрібно врахувати, обираючи комплектацію кухонного металопластикового вікна.

Профільна система

При виборі вікна до кухні важливо обрати правильну віконну систему. Ось що потрібно прийняти до уваги:

Вибір між білим і ламінованим профілем залежить від дизайну приміщення. Але тут потрібно врахувати наступне:

Склопакет

Висока вологість в кухні стає причиною рясного випадання конденсату на склі. Запобігти цьому можна в тому числі і за рахунок встановлення склопакета з потрібними характеристиками:

Мінімум — двокамерний склопакет з енергозберігаючим склом. Він забезпечить базове збереження тепла, і кухня не буде холонути.

Якщо вікна кухні виходять на південну або південно-східну сторону, то доцільним буде встановлення сонцезахисного або мультифункціонального склопакета. Тоді приміщення в літню спеку не буде перегріватися, і навіть влітку готувати ви зможете у відносному комфорті.

Зверніть увагу! Встановлення сонцезахисного склопакета дає можливість хоча б на деякий час відмовитися від використання щільних тканинних занавісок, які у кухні швидко брудняться і вимагають регулярного прання.

Фурнітура

Одне з найбільш важливих завдань, які необхідно вирішити в кухні, — це досить інтенсивний повітрообмін. Він потрібен для:

Для цього важливо, щоб працювала витяжка, і одночасно забезпечувався приплив свіжого повітря. Практично єдиним його джерелом є кухонне вікно. Провітрювання може працювати в декількох режимах:

Зверніть увагу! Можна додати в набір двохпозиційний елемент (зима-літо), що регулює ширину відкидного відкриття стулки. Налаштовується він двічі на рік, зате потім користуватися вікном дуже зручно — влітку стулка відкидається максимально, а взимку ширина зазору зменшується.

Вікно у кухні відкривається дуже часто, тому в комплектацію обов’язково включають москітну сітку. Сітка запобігає потраплянню комах під час провітрювання приміщення — на зиму її варто знімати!

Крім того, якщо у будинку є діти, то кухонне вікно потрібно обладнати дитячим замком безпеки. Зазвичай нижній край віконного отвору знаходиться на невеликій висоті, тому компактний елемент, що блокує відкривання стулки, може вберегти дитину від серйозних травм при падінні.

Підвіконня

Ще одна важлива деталь кухонного вікна — підвіконня:

Правильний підбір комплектації вікна забезпечить підтримання у кухні оптимального мікроклімату практично без зусиль з вашого боку.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».