Вікна WDS

Яке вікно може захистити від спеки

Якщо ваші вікна виходять на південну або південно-східну сторону, то проблема захисту від яскравих сонячних променів для вас актуальна. У даній статті ви знайдете інформацію про сонцезахисний потенціал металопластикових вікон.

Можна вирішити проблему за допомогою штор або жалюзі, але таке рішення підходить не всім. Та й повністю відмовлятися від сонячного світла багато хто не хоче, тому завдання, що стоїть перед вікном, буде полягати в дозуванні надходить сонячного світла, що надходить до приміщення.

Сонцезахист: чому він важливий

При виборі ПВХ-конструкції зазвичай акцентують увагу на енергозбереженні, але й сонцезахист дуже важливий. Причин тут декілька:

Всі ці негативні фактори можна компенсувати, встановивши пластикові вікна з сонцезахисними склопакетами. А захист від сонця може забезпечуватися різними способами.

Тоноване скло

Досить популярне рішення — комплектація склопакета тонованим склом. Таке скло виробляється за двома технологіями:

У будь-якому випадку більш темне скло поглинає частину теплової енергії і знижує яскравість сонячних променів, що проходять крізь нього. При цьому, на жаль, змінюється кольорова гамма, тому дивитися на об’єкти за вікном ви будете змушені через свого роду кольоровий фільтр.

З іншого боку, тонування, крім суто практичного призначення, виконує і декоративну функцію. Встановлення тонованих стекол (бронзових, блакитних, зелених) дозволяє органічно вписати конструкції в кольорову гамму фасаду.

Світловідбиваюче скло

Світловідбиваюче (рефлекторне) скло працює за принципом напівпрозорого дзеркала. При попаданні на нього частина сонячних променів відбивається назад. І чим нижчою є прозорість такого склопакета, тим менше енергії проникне в приміщення.

Користь від встановлення світловідбиваючих склопакетів очевидна:

Але є у такого рішення і мінуси: приміщенню буде не вистачати природного освітлення. Ця проблема буде актуальною мінімум з жовтня по квітень. Та й милуватися краєвидом через дзеркальне скло (а зсередини воно виглядає просто затемненим) не вийде.

Мультифункціональне скло

Одне з найбільш сучасних рішень, позбавлене багатьох недоліків перерахованих вище матеріалів — мультифункціональне скло. Виробляється воно за технологією, яка застосовується при виготовленні енергозберігаючого скла, але завдяки більш складній структурі внутрішнього напилення (до 10 шарів, що включають іони срібла) має «подвійну дію»:

Мультифункціональне скло може бути як безбарвним, так і тонованим. При цьому важлива особливість безбарвних варіантів полягає в тому, що вони практично повністю пропускають видиме світло. За рівнем світлопрозорості вони, звісно, поступаються звичайному склу. Але помітити це можна, тільки цілеспрямовано порівнюючи два зразка. Використання мультифункціонального скла здатне вирішити проблему захисту від сонця в тих приміщеннях, де в холодну пору року або по вечорах не вистачає природного освітлення.

Захистити будинок, квартиру або офіс від яскравих сонячних променів можна декількома способами. Вибір оптимальної комплектації металопластикового вікна залежить від декількох факторів — тому перед прийняттям рішення важливо вивчити весь доступний асортимент і визначити, які умови будуть пріоритетними саме у вашій ситуації.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».