Вікна WDS

Яке підвіконня краще: глянцеве або матове?

Обираючи підвіконня для встановлення в приміщенні, варто подумати про те, яка модель вам більше підійде — глянцева або матова. На ринку представлені обидва різновиди, а також кілька проміжних форм, причому відрізняються такі підвіконня досить сильно. Зовнішні відмінності, а також відмінності в експлуатації і будуть тими факторами, які потрібно враховувати при виборі.

Варіанти текстури підвіконь

Пластикові підвіконня можуть випускатися в декількох модифікаціях:

Обираючи між глянцевими і матовими моделями, важливо враховувати весь комплекс факторів — від зовнішнього вигляду до практичності і простоти догляду.

Естетика

З точки зору естетики в більшості випадків глянцеве підвіконня виграє. Більшості людей подобаються гладкі, блискучі поверхні, тому вибір глянцевої моделі буде цілком виправданим. Крім того, при інтенсивному освітленні глянцева підвіконна дошка стає ще однією поверхнею, що відбиває промені та підсилює гру світла в кімнаті.

Чи означає це, що матове підвіконня непривабливе? Зовсім ні: воно просто не настільки ефектне. Матові поверхні, як білі, так і кольорові, відмінно виглядають в стриманих інтер’єрах без великої кількості блискучих об’єктів. Тому в сучасному дизайні матовому підвіконню теж знайдеться місце.

Практичність

А ось з практичністю все куди складніше:

Також варто мати на увазі, що глянцева поверхня досить слизька. Тому при необережному русі можна змахнути книги або вази, що стоять на підвіконні. З матовим покриттям такий ризик буде значно меншим.

Рекомендації щодо вибору

І все ж, яке підвіконня обрати? Єдиного правильного рішення немає, тому варто орієнтуватися на такі рекомендації:

І все ж текстура — це лише один аспект вибору підвіконня для ПВХ вікна. Куди важливіше правильний підбір палітри, габаритів, а також висока якість самого виробу і його правильне встановлення. Тільки при врахуванні всіх цих факторів підвіконня органічно впишеться в інтер’єр і без нарікань прослужить вам не один десяток років.

Чудовим прикладом можуть служити підвіконня WDS — в асортиментній лінійці є як глянцеві, так і матові модифікації в різних кольорових варіантах. Тому можна підібрати підвіконня, що підійде для будь-якого інтер’єру і для будь-яких умов експлуатації. При цьому матові підвіконня WDS із закругленим капіносом мають гладеньку, ідеально рівну поверхню. Прибирати пил з таких підвіконь так само легко, як і з глянцевих моделей.

Дізнайтесь більше про всі переваги підвіконь WDS у глянцевому та матовому виконанні та оберіть бажаний колір. Для замовлення підвіконь WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».