Вікна WDS

Як виробляють пластикові вікна

В наших статтях ми не раз говорили про те, що сучасне металопластикове вікно — це складна система. Ефективність цієї конструкції багато в чому буде залежати від того, наскільки її комплектація відповідатиме умовам експлуатації та поставленим завданням. Крім того, на ефективність впливає і якість виготовлення вікна, тому ми рекомендуємо надавати перевагу конструкціям, виготовленим на сучасних підприємствах з багаторівневою системою контролю.

Сам процес виробництва ПВХ-конструкцій теж дуже складний. І щоб розуміти, як саме сконструйовано вікно, як воно працює — варто хоча б в загальних рисах розібратися в технології виготовлення.

Підготовка матеріалів

Металопластикове вікно виробляється по точним розмірам — тобто майже завжди конструкції роблять точно під отвір (виняток — масове скління типових будинків). Основними компонентами для виготовлення металопластикового вікна будуть:

До того як потрапити у цех, елементи вікна проходять етап підготовки. І якщо фурнітуру просто розпаковують і передають зі складу майстрам, то з профілем і склопакетом працювати доводиться довше:

Зверніть увагу! На спеціальних фрезерних верстатах в профілі проробляються дренажні та інші отвори.

Нарізані фрагменти профілю (пластикового і металевого), склопакети та комплекти фурнітури надходять в складальний цех. Саме там і виробляються вікна.

Рама і стулка: від зварювання до збирання

Рами і стулки металопластикових вікон збираються з використанням зварювання. Але перед тим як потрапити на зварювальний верстат, пластиковий профіль оснащується армуючими вкладишами — їх встановлюють всередину заготовок і закріплюють саморізами по металу. На цьому ж етапі на заготовки для рами можуть кріпитися відповідні планки (зачіпи) для фурнітури.

Далі — зварювання рами або стулки. Воно виконується на зварювальних верстатах, які можуть зварювати два або відразу чотири кути конструкції:

Отже, після цього етапу у нас є готова рама або стулка для пластикового вікна. Далі в раму (якщо це потрібно) встановлюється імпост. До нижньої частини кріпиться підставочний профіль, а на бічні поверхні за допомогою шаблонів — петлі.

Стулка надходить на ділянку обв’язки фурнітурою. Фурнітурний комплект обрізають в розмір стулки (для цього використовуються гільйотинні ножиці по металу) і монтують на стулку — ставлять в фурнітурний паз і фіксують саморізами.

Після цього рами і стулки надходять на стенд для збирання. Тут:

Скління і пакування

Конструкція встановлюється на спеціальний похилий стенд — так, щоб при склінні склопакет не випав. Після цього:

У раму і стулку встановлюються підкладки, призначені для рівномірного розподілу ваги склопакета.

Тепер металопластикове вікно готове. Щоб захистити профіль і склопакет на час зберігання і транспортування, конструкцію упаковують в поліетилен. Іноді використовуються й інші пакувальні матеріали — картонні кутові накладки або пористі стрічки, що захищають ламінований профіль від будь-яких пошкоджень.

На різних виробництвах технологія виготовлення металопластикових вікон може відрізнятися в деталях. Але загальна схема залишається незмінною — такий алгоритм дозволяє оптимально організувати роботу з матеріалами, а головне — відстежувати якість виконання операцій на всіх етапах: від підготовки сировини до упаковки вікна і відправки його замовнику.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».