Вікна WDS

Як відмити пластикові вікна

Одна з переваг металопластикових вікон — простота догляду за ними. На відміну від дерев’яних конструкцій, пластикові не вимагають періодичного фарбування, а гладенька поверхня пластику з мінімальною пористістю полегшує очищення від більшості забруднень.

І все ж, періодично мити пластикові вікна необхідно. При цьому достатньо дотримуватися кількох простих правил, про які ми розповімо нижче.

Миємо рами і стулки

Миття пластикових вікон варто почати з рам. Гладенькі пластикові поверхні не схильні до накопичення бруду, але все ж з часом рама або стулка можуть втратити ідеально білий колір. Відмивається пластик практично без зусиль:

Ламіновані вікна миються у такий же спосіб — тільки з більшою обережністю. Особливо акуратно слід очищати кути рам і стулок: при активному механічному впливі можна пошкодити ламінацію на стиках.

Підвіконня можуть бути виготовлені з різних матеріалів, але в 90% випадків — це той же ПВХ, що відрізняється від пластика рам і стулок лише текстурою. Відповідно, відмивати підвіконня потрібно за аналогічними правилами: мильна вода, м’яка ганчірка, делікатна побутова хімія і жодних абразивів.

Порада! Перед тим, як мити рами, стулки і підвіконня, відкрийте стулку і протріть внутрішні поверхні вікна — там часто накопичується пил. Іноді може знадобитися очищення фурнітури за допомогою старої зубної щітки. Заразом можна змастити фурнітуру і обробити ущільнювачі засобами, що підвищують еластичність.

Як правильно мити склопакети

При митті склопакетів основна складність полягає в тому, щоб дістатися до їх зовнішніх поверхонь. Можна використовувати магнітні скребки для вікон або спеціальні пристосування на довгих держаках. У будь-якому випадку важливо бути вкрай обережними!

Для видалення пилу і бруду можна обійтися мильною водою, але краще використовувати засоби з активними компонентами — спиртом, аміаком або лимонною кислотою. Їх можна приготувати самостійно, а можна скористатися фабричної продукцією. У будь-якому випадку такі розчинники не пошкоджують пластик рам і стулок, не шкодять ущільнювачам і відмінно видаляють бруд зі скла.

Іноді після висихання склопакетів на них залишаються розводи. Уникнути цього можна так:

Видалення складних забруднень

Після монтажу вікон або ремонту приміщення на рамах і стулках часто залишаються стійкі забруднення. Видаляти їх можна різними способами, головне — стежити, щоб інструмент або миючий засіб не пошкодили поверхню профілю:

Порада! Щоб уникнути складнощів з видаленням піни, клею або засохлої захисної плівки, знімати її бажано відразу після монтажу. Будівельний розчин і інші матеріали видаляються набагато простіше!

Дотримання цих простих рекомендацій допоможе вам підтримувати ідеальну чистоту ваших пластикових вікон практично без зусиль.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8S, WDS 7S, WDS 6S, WDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».