Вікна WDS

Як відмити пластикове підвіконня

Підвіконня в побуті використовується дуже активно. В результаті експлуатації його поверхня активно забруднюється і може втратити привабливість.

Одна з важливих переваг підвіконь з ПВХ — простота догляду. У більшості випадків ці конструкції відмиваються з мінімальними зусиллями, і навіть стійкі забруднення з поверхні підвіконня можна видалити практично безслідно. Як це зробити — розповімо в статті.

Миття підвіконників з ПВХ при регулярному прибиранні

При щоденному прибиранні мити пластикові підвіконня не обов’язково. У всякому разі, якщо вони не сильно забруднюються в результаті експлуатації. Щоб підтримувати поверхню в чистоті, достатньо раз на 2-3 дні протирати підвіконня з ПВХ вологою губкою або серветкою з мікрофібри. Для видалення пилу і дрібного сміття цього цілком вистачить.

Втім, навіть при такому регулярному очищенні поверхня підвіконня може поступово забруднюватись. Тому приблизно раз на 2-3 тижні можна проводити «генеральне миття»:

Після такого прибирання і глянцеві, і матові підвіконня виглядають як новенькі.

Видалення стійких забруднень

Якщо нехтувати рекомендаціями, наведеними вище, то на підвіконні можуть з’явитися стійкі плями, які м’яка губка з мильним розчином просто не зможе видалити. Тут стратегія наших дій залежить від характеру забруднень:

Стійкі плями, які не можна видалити описаними вище способами, можуть становити серйозну проблему. Основна складність полягає в тому, що використання розчинників допомагає впоратися із забрудненням, але може завдати шкоди самому пластику. Це найбільш актуально для глянцевих підвіконь, тому використовувати засоби на основі ацетону та інших розчинників потрібно максимально акуратно.

Після очищення підвіконня миючими засобами або розчинниками ретельно промийте поверхню чистою водою. Можна використовувати спеціальні захисні спреї для пластику — за рахунок антистатичних характеристик вони відштовхують частина пилу і надають полімерному підвіконню характерний блиск.

Чого не варто робити при митті підвіконь?

Щоб не завдати декоративній поверхні підвіконня шкоди, при обробці варто дотримуватися таких правил:

Зверніть увагу! Якісні підвіконня виробляють з матеріалів, стійких до подряпин. Але це стосується подряпин, які з’являються в ході експлуатації. Якщо нанести на таку поверхню засіб для чищення з абразивними компонентами, і активно потерти пляму, то хімічний і механічний вплив можуть призвести до пошкодження захисного шару.

Правила догляду за підвіконнями досить прості, тому утримувати такі поверхні в чистоті можна без додаткових зусиль. Якщо ж на пластиці з’являться складні плями або інші стійкі забруднення — їх можна буде видалити, використовуючи наведені в статті рекомендації.

Дізнайтесь більше про всі переваги підвіконь WDS у глянцевому та матовому виконанні. Для замовлення підвіконь WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».