Вікна WDS

Як правильно утеплити віконні укоси

Ефективність металопластикових вікон залежить не тільки від підбору комплектації конструкцій відповідно до умов експлуатації. На енергозбереження ПВХ-вікон безпосередньо впливає правильність монтажу, а також утеплення віконних укосів — як ззовні, так і всередині приміщення.

Теплоізоляція укосів вирішує відразу кілька завдань і може виконуватися з використанням різних матеріалів. Але незалежно від того, який утеплювач буде застосовуватися, утеплювати віконні укоси потрібно з дотриманням кількох базових принципів.

Навіщо потрібно теплоізолювати віконні укоси

Утеплення укосів ззовні і всередині — практично обов’язковий етап встановлення конструкції. Обробка укосів з використанням утеплювача дозволяє вирішувати відразу кілька завдань:

Таким чином, утеплення укосів при встановленні металопластикового вікна — це необхідна процедура, що має захистити від тепловтрат і забезпечити оптимальний мікроклімат в приміщенні.

Важливо! Утеплені відкоси зовні і всередині приміщення потрібно захистити від зовнішніх впливів. Оздоблення не тільки надає конструкції завершеного і стильного вигляду, але і забезпечує теплоізоляційним матеріалам захист від вологи і дії інших зовнішніх факторів.

Матеріали для теплоізоляції укосів

Для теплоізоляції укосів можуть використовуватися різні матеріали. Об’єднує їх низька теплопровідність, але є і відмінності, які потрібно враховувати при виборі:

Внутрішня теплоізоляція віконних укосів

Говорячи про утеплення укосів, найчастіше мають на увазі їхнє оформлення з боку приміщення. І дійсно, всередині віконні укоси потрібно і обшити, і теплоізолювати. Залежно від обраного матеріалу технологія теплоізоляційних робіт може відрізнятися. Тому тут ми наведемо лише базовий алгоритм:

Утеплення укосів ззовні

Зовнішня теплоізоляція укосів не менш важлива. Але при цьому варто врахувати, що зовні монтажний шов повинен залишитися паропроникним — тобто використовувати матеріали, що перешкоджають дифузії водяної пари, небажано. Традиційні рішення із застосуванням пінополістиролу або пінопласту не дозволяють реалізувати таку схему, і їх застосування може серйозно порушити мікроклімат в приміщенні.

При теплоізоляції зовнішніх укосів бажано використовувати паропроникні утеплювачі:

Технологія монтажу аналогічна описаній вище. При цьому в якості фінішного шару також рекомендується використовувати паропроникні шпаклівки та фасадні фарби.

У більшості випадків утеплювати віконні укоси потрібно обов’язково — це дозволить не тільки знизити тепловтрати, але і уникнути інших проблем з мікрокліматом. З іншого боку, технологія теплоізоляції містить кілька неочевидних нюансів, тому своїми руками ці операції потрібно виконувати тільки за наявності знань і навичок. В інших випадках утеплення віконних укосів варто довірити кваліфікованим фахівцям.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».