Вікна WDS

Як підготуватися до встановлення пластикових вікон

Монтаж металопластикових вікон — складний процес, який в більшості випадків варто доручити фахівцям. Але навіть якщо монтаж буде виконувати кваліфікована бригада, власнику приміщення потрібно підготуватися до монтажу.

Що ж варто зробити?

Звільнити місце

Металопластикові вікна можуть бути досить великими, тому чим більше вільного місця буде в приміщенні, тим краще. Але навіть при встановленні стандартного кухонного вікна бажано звільнити якомога більше простору.

Тому:

Крім того, варто подбати про те, щоб у монтажної бригади був доступ до робочої розетки (подовжувач у них, як правило, свій). У житлових приміщеннях це не становить особливої ​​проблеми, а ось якщо вікна монтуються на об’єкті, що ще будується, то подумати про енергопостачання варто заздалегідь.

Захиститися від пилу і сміття

Демонтаж старої конструкції і встановлення нового вікна супроводжуються утворенням великої кількості пилу і сміття. Це може не тільки ускладнити прибирання в приміщеннях після монтажу, але і завдати серйозної матеріальної шкоди. Щоб уникнути її, потрібно:

Зверніть увагу! Чи потрібно знімати карниз — вирішуйте самі. Зазвичай карнизи, розташовані на стіні або під стелею, ніяк не заважають монтажу. А ось якщо кріплення для штор встановлене на верхньому віконному укосі, його доведеться демонтувати.

Також варто врахувати, що демонтаж старого вікна і свердління країв віконного отвору може супроводжуватися падінням великих фрагментів дощок, цегли або бетону назовні. Якщо роботи виконуються на великій висоті, то для захисту перехожих від травм варто огородити ділянку під вікном. Також зверніть увагу, чи не припарковані біля вікна автомобілі — навіть невеликий шматочок бетону або штукатурки може їх пошкодити.

Корисна порада! Якщо компанія, яка виконує монтаж, не вивозить будівельне сміття сама — подбайте про те, куди будете його складати. Для фрагментів штукатурки, частин старої рами і дрібного сміття потрібно буде кілька великих мішків. Крім того, подумайте про утилізацію старих вікон: можна винести їх і до сміттєвих баків, але з юридичної точки зору це порушення закону (туди можна викидати тільки побутові відходи).

Подбати про дітей, тварин і рослини

Крім сміття при монтажі металопластикових вікон є і ще один фактор, який варто враховувати, — це сильний шум. Тому заздалегідь:

Важливо! Це ж стосується дітей ваших сусідів. Якщо ви знаєте, що в одній із сусідніх квартир є маленька дитина — повідомте батькам про запланований час монтажу, щоб вони могли самі вжити заходів.

Кілька слів про монтаж в холодну пору року

Пізньої осені, взимку або ранньою весною додається ще один фактор — холод. І нехай віконний отвір залишається відкритим всього 20-30 хвилин, варто подумати і про захист від низьких температур. Страждають в першу чергу:

План дій тут максимально простий: тварин необхідно винести з приміщення, предмети побуту накрити ковдрою або щільною тканиною. Для захисту від короткочасного зниження температури цього цілком вистачить!

Продумавши, як організувати монтаж вікон, і дотримуючись наведених в статті рекомендацій, ви зведете до мінімуму стрес, яким супроводжується встановлення, і уникнете можливих матеріальних збитків.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».