Вікна WDS

Як не пошкодити вікна під час ремонту

Ремонт фасаду або приміщення — це процес, в ході якого можуть постраждати вікна. Пошкодження можуть бути найрізноманітнішими, але в будь-якому випадку усунути їх буде непросто. Тому варто заздалегідь подумати про те, як убезпечити конструкції від механічних впливів, проникнення пилу і контакту з будівельними розчинами. Тим більш що зробити це не так складно.

Підготовка вікон до ремонту в приміщенні

Якщо в процесі ремонту вікна ще не встановлені — захистити їх буде простіше. Конструкції слід зберігати у вертикальному положенні, при цьому бажано закрити їх поліетиленовою плівкою, яку варто зафіксувати скотчем. Так дрібний будівельний пил не осяде на пластику, склопакетах і фурнітурі.

Важливо! Небажаним є зберігання металопластикових вікон в горизонтальному положенні протягом тривалого часу, оскільки це призводить до деформації рам і стулок. Крім того, в такому положенні зростає ризик пошкодження склопакетів.

Якщо ж до моменту початку ремонту вікна вже встановлені, вони потребуватимуть додаткового захисту:

Крім плівки можна використовувати спеціальні захисні спреї для пластику і скла. Такий розчин розпилюють на поверхні, що вимагають захисту: при контакті з повітрям компоненти швидко тверднуть, утворюючи шар, непроникний для пилу або вологи. Після завершення ремонту захисне покриття легко знімається, практично не залишаючи слідів. Мінуси такого рішення — висока вартість захисних спреїв і необхідність періодично оновлювати захист при тривалому ремонті.

Що робити після ремонту

Ефективність захисту металопластикового вікна залежить не тільки від того, чи правильно ви її організуєте. Важливі також дії після завершення ремонту:

Після завершення всіх операцій вікно варто вимити. Як це робити правильно, ми вже розповідали, тому тут обмежимося загальними рекомендаціями. Миють пластикові вікна мильним розчином або миючими засобами без розчинників і абразивних компонентів, з використанням мікрофібри, ганчірок або м’яких губок. Після завершення миття пластик і скло витирають насухо, щоб уникнути появи плям.

Мити вікна після ремонту буде значно простіше, якщо ви заздалегідь подбаєте про захист конструкції. Крім того, заклеївши вікно плівкою і скотчем, ви уникнете появи подряпин, великих плям і інших пошкоджень, які буде дуже складно — а часом і неможливо —прибрати.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».