Вікна WDS

Види ущільнювачів у пластикових вікнах

Ефективне притискання стулки металопластикового вікна до рами або імпосту забезпечується продуманою конструкцією обох елементів і правильним налаштуванням фурнітурного механізму. Але, крім цього, на ефективність притискання впливає ще один елемент — віконний ущільнювач.

Ущільнювачі роблять з різних матеріалів, але всіх їх поєднує одна якість — еластичність. Гнучка вставка щільно прилягає до поверхні і перекриває зазор, забезпечуючи максимальну герметичність конструкції.

Призначення віконного ущільнювача

Віконний ущільнювач — це смуга еластичного матеріалу, яка закріплюється в спеціальному пазу на профілі рами, стулки або імпоста. Ущільнювачі можуть мати різну конструкцію, а найпоширеніші їх деталі — це порожнини і пелюстки. Порожнина забезпечує додаткову теплоізоляцію за рахунок формування повітряного прошарку, а еластична пелюстка прилягає до основи.

Віконний ущільнювач виконує кілька функцій:

 

Віконні ущільнювачі з різних матеріалів

Для виробництва віконних ущільнювачів використовуються найрізноманітніші еластичні матеріали:

Також варто сказати ще про один вид ущільнювача, який можна зустріти в ПВХ-вікні — коекструдований ущільнювач в штапиках. Він забезпечує фіксування склопакетів у рамі чи стулці.

Іноді при виробництві металопластикових вікон використовуються і інші ущільнювальні матеріали, наприклад поліуретанова губка в захисній оболонці. Але їх частка на ринку невелика, і вона поступово зменшується через те, що такі матеріали програють у продуктивності більш поширеним ущільнювачам.

Що стосується кольору, то палітра відтінків тут небагата — зазвичай ущільнювачі роблять в чорному, коричневому, сірому або бежевому кольорах. З іншого боку, цього цілком достатньо, щоб ущільнювач гармонійно поєднувався з кольором ламінованого або забарвленого в масі профілю.

Догляд за ущільнювачем у пластиковому вікні

Питання догляду за віконними ущільнювачами ми торкалися в декількох статтях. Тому тут обмежимося лише загальними рекомендаціями:

Практично всі сучасні різновиди матеріалів, що використовуються для виготовлення ущільнюючих контурів, відмінно справляються зі своїми функціями — але при цьому власнику конструкції не слід забувати про належний догляд.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».