Вікна WDS

Вибираємо вікна для квартири

Вибір вікон для квартири відрізняється від підбору оптимальної комплектації вікон для приватного будинку. З одного боку, в типових будівлях велика частина віконних прорізів має стандартну форму і розміри. З іншого — при виборі доводиться враховувати чинники, які для приватного будинку не є настільки актуальними.

У будь-якому випадку вікна для квартири потрібно комплектувати, беручи до уваги і призначення приміщення, і поверх, і навіть сторону, на яку вони виходять.

На що звернути увагу при виборі пластикових вікон

При виборі вікон в квартиру потрібно врахувати:

Важливо! Піклуючись про енергоефективність, не забувайте про вентиляцію — інакше наслідки нестачі свіжого повітря ви відчуєте дуже швидко!

Саме з урахуванням цих вимог потрібно вибирати комплектацію вікна для квартири.

Профільна система

Вибір профільної системи обумовлений кількома факторами:

Окремо варто висвітлити питання дизайну. У більшості випадків у квартири встановлюють або класичні білі вікна, або вікна з внутрішньою ламінацією. Якщо ж мова йдеться про будівлю, що має історичну цінність, то може знадобитися виготовлення конструкцій на базі профілю, фарбованого в масі, та ламінованого як зовні, так і зсередини. Тоді білі рами не будуть виділятися на фасаді.

Склопакет

Склопакет, що займає до 80% площі стандартного квартирного вікна, несе основне функціональне навантаження. Вимоги до енергозбереження будуть досить високими, тому за основу беруться двокамерні склопакети з енергозберігаючим склом і заповненням інертним газом.

Крім того:

Важливо! Вікна з легким дзеркальним ефектом дещо знижують кількість світла, що потрапляє до приміщення, тому на тіньовій стороні будинку встановлення їх буде не цілком виправданим. З іншого боку, дзеркальний ефект може забезпечити потрібну приватність, захистивши від сторонніх поглядів.

Фурнітура

Фурнітура для вікон в квартиру підбирається з урахуванням безпеки та функціональності:

Обирати вікна для квартири непросто — як бачите, врахувати потрібно досить велику кількість чинників. Але, з іншого боку, витрачений на вибір час швидко окупиться за рахунок підвищення рівня комфорту у вашій оселі.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».