Вікна WDS

Встановлення ПВХ-вікон на цокольному поверсі приватного будинку

Конструкція багатьох приватних будинків припускає наявність цокольних поверхів — або повноцінних, або представлених окремими приміщеннями. Житлові кімнати там розміщують нечасто, але для майстерні, складу або навіть тренажерної зали цоколь цілком згодиться.

Незважаючи на те що підлога цокольного приміщення зазвичай знаходиться нижче рівня землі, його планування практично завжди передбачає наявність вікон. При ремонті або реконструкції будівлі вікна на цокольному поверсі часто закладають, позбавляючи себе джерела природного світла — але при правильному підході можна підібрати конструкцію, яка відмінно підійде для встановлення саме в таких умовах.

Чи варто міняти старі вікна

Заміна вікон — одне з найбільш складних завдань при ремонті або реконструкції цокольного поверху. Зазвичай там стоять старі дерев’яні конструкції, що практично не пропускають світло через те, що шибки давно не мили. При цьому герметичність вікон та їхні теплоізоляційні якості є вкрай сумнівними.

Через те що забезпечити герметичність старих дерев’яних вікон майже неможливо, при ремонті цокольного поверху отвори часто або замуровують, або забивають диктом/дошками. Це частково вирішує проблему втрат тепла, але в той же час:

Ось чому при ремонті цокольного поверху вікна слід не просто демонтувати, а замінити. Так, це потребуватиме певних вкладень та часу, але зате замість підвалу ви отримаєте приміщення з прийнятним мікрокліматом. А значить — спектр можливостей щодо використання цього приміщення істотно розшириться.

Вимоги до конструкції вікна

Вимоги до вікон, що будуть встановлені на цокольному поверсі, обумовлені в першу чергу місцем їхнього монтажу:

Також варто:

Особливості монтажу: встановлення вікна, облаштування приямка

При встановленні вікон на цокольному поверсі важливо не тільки дотримуватися стандартів монтажу, але і правильно облаштувати приямок — заглибину, в якій розташовується нижня частина вікна:

Варто пам’ятати, що всі ці заходи носять допоміжний характер. Основним бар’єром на шляху вологи все одно є вікно, тому дуже важливими є і якість конструкції, і герметичність монтажного шву, якої слід досягти при встановленні.

При правильному підборі комплектації і якісному монтажі вікна в цокольному приміщенні можуть бути цілком надійними та ефективними. При цьому заміна старих конструкцій новими ПВХ-вікнами дозволить поліпшити мікроклімат на цокольному поверсі і забезпечити прийнятний рівень природного освітлення.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних та дверних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».