Вікна WDS

Варіанти скління веранд та альтанок

Веранди та альтанки — це легкі конструкції, що використовуються для комфортного відпочинку. Вони можуть бути і незаскленими — але тоді використовувати їх можна лише в теплу пору року і у гарну погоду. Скління веранд і альтанок розширює їхні можливості — особливо якщо використовувати для нього сучасні профільні системи, склопакети та елементи фурнітури.

Вимоги до скління

Веранди, тераси і альтанки можуть бути самими різними — тому єдиний список вимог до скління сформувати буде складно. І все ж кілька спільних рис варто виділити:

Важливо! Дзеркальне покриття таких склопакетів забезпечує приватність. Вона важлива, якщо альтанка або веранда виходять на жваву вулицю або їх видно через паркан.

Для теплого приміщення

Комплектація конструкцій, що будуть використовуватися для скління веранд або альтанок, залежить від вимог до їхньої теплоізоляції. Якщо приміщення буде місцем для відпочинку не тільки влітку, а й в холодну пору року (нехай і в осінньо-весняний період), необхідно подбати про хорошу теплоізоляцію:

Для літньої альтанки

Веранди в дачних будиночках, а також альтанки, що використовуються тільки влітку, потрібно склити з використанням інших конструкцій. Теплоізоляція тут не так важлива — все одно взимку всередині нікого не буде. А ось захист від вітру, дощу і яскравого сонця виходить на перший план:

Зверніть увагу! Конструкції з профільної системи WDS 5S з однокамерними склопакетами будуть легшими, що забезпечить зниження навантаження на несучі конструкції, каркас альтанки або огорожу веранди.

Використання розсувних систем у склінні веранд і альтанок

Поряд з традиційними конструкціями в склінні альтанок і веранд сьогодні активно використовуються похильно-розсувні системи. Незважаючи на більш високу вартість фурнітури для таких систем, у них є ряд переваг, і тут вони проявляються особливо чітко:

Все це — досить переконливі аргументи для використання розсувних конструкцій при склінні терас, веранд і альтанок.

Також варто врахувати, що велика площа скління такого об’єкта передбачає встановлення і з’єднання декількох конструкцій зі значними габаритами. Надійну фіксацію і високу герметичність стиків може забезпечити виключно професійний монтаж. Тому встановлення скління для веранди або альтанки варто доручати лише фахівцям з високою кваліфікацією!

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».