Вікна WDS

Скільки виготовляють пластикові вікна

Терміни виготовлення металопластикового вікна — актуальне питання для багатьох замовників. Як правило, вікна замовляють заздалегідь, тому очікування протягом 10-20 днів з моменту замовлення до монтажу не є особливою проблемою. Але іноді вікна потрібні якомога швидше, тому варто розібратися, який термін буде реальним, а який — точно нездійсненною обіцянкою. На жаль, буває і таке — прагнучи переконати клієнта, менеджер називає йому більш ранній термін, але до зазначеної дати вікно виявляється не готовим (а воно і не могло бути готовим через особливості технології виробництва).

Мінімальний термін виготовлення вікна

Швидке виготовлення замовленої конструкції — одна з конкурентних переваг на ринку, і будь-яка компанія прагне мінімізувати терміни виробництва. Але все ж є об’єктивні чинники, які не можна ігнорувати і які визначають мінімально можливі терміни — 5-7 днів.

Пов’язано це ось з чим:

Це розрахунок часу за ідеальних умов: якщо відразу ж після оплати замовлення конструкція пішла в роботу, і ніде не було затримок. В реальності підприємство виробляє одночасно десятки і сотні конструкцій за зміну, тому загальний термін виготовлення збільшується приблизно вдвічі.

Зробити вікно швидше, навіть в ідеальних умовах, нереально — порушення технології неминуче позначиться на якості. Єдиний варіант прискорення процесу — купівля готового вікна. В цьому випадку:

Тому такою можливістю користуються рідко.

Стандартні і нестандартні конструкції

Вище було наведено розрахунок часу для виготовлення стандартних конструкцій — тобто прямокутних вікон, розміри яких не виходять за встановлені виробником рамки. Нестандартні вироби виготовляються довше за низкою причин:

Таким чином, замовляючи будь-яку нестандартну конструкцію, варто враховувати велику частку ручної праці в її виробництві — і тому з самого початку розраховувати на дещо більший термін виготовлення.

Терміни виробництва і розмір компанії

Існує думка, що невелика компанія з напівкустарним виробництвом робить вікна швидше, ніж великий завод (просто через меншу чергу). Це не зовсім вірно, і ось чому:

В результаті зменшення терміну виробництва буде справедливим лише для стандартних виробів. А ось потенційні ризики, що стосуються якості, будуть більш актуальними, ніж при замовленні виготовлення вікон у великій компанії.

Сезонність попиту

Плануючи замовлення металопластикових вікон, потрібно враховувати і ще один фактор — сезонність попиту на такі вироби:

На термін виготовлення металопластикового вікна впливає відразу кілька факторів. Дуже важливо врахувати їх заздалегідь і хоча б орієнтовно спланувати дату монтажу. Крім того, знання цих чинників допоможе вам оцінити, наскільки реалістичними є обіцянки менеджера, чи можна їм довіряти і чи не ризикуєте ви стати жертвою незапланованої (насправді цілком передбачуваної) затримки.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».