Вікна WDS

Що робити якщо вікно або двері погано закриваються. Практичні поради

В ідеальних умовах (правильний монтаж, правильне регулювання, регулярний якісний догляд) віконна стулка повинна легко відкриватися і закриватися. Однак так буває не завжди. Трапляються ситуації, коли пластикове вікно або двері або не закриваються зовсім, або закриваються, але для цього потрібно докласти додаткових зусиль.

У більшості випадків ситуацію можна покращити своїми силами. Для цього необхідно визначити причину несправності і усунути її. Зробити це допоможуть рекомендації, які ми наведемо нижче.

Проблеми в роботі фурнітури

Віконна і дверна фурнітура забезпечує притискання стулки до рами по всьому периметру і фіксацію її в закритому положенні. Фурнітура є комплексом механізмів, які підігнані один до одного досить щільно. При цьому попадання пилу або сміття в зазор може стати причиною «затирання».

Якщо стулка відкривається з зусиллям, або при натисканні на ручку виникають сторонні шуми (скрегіт, скрип) — справа, швидше за все, в фурнітурі:

Дуже часто такі маніпуляції кардинально полегшують процес відкривання і закривання вікна, тому нехтувати чищенням і змащенням фурнітури не варто.

Стулка висить на нижній петлі

Ще одна поширена ситуація — вікно зависає на нижній петлі. Таке може статися, якщо ви спробуєте відкрити стулку, що знаходиться у відкинутому положенні. Недостатньо щільне притискання до рами призведе до того, що стулка не зайде до верхньої петлі і зависне на нижній.

В цьому випадку потрібно діяти так:

Головне — не форсувати натискання на ручку і щільно притискати стулку. Тоді всі елементи фурнітури швидко стануть на свої місця.

Багато хто з виробників фурнітури додає в конструкцію окремий елемент — блокіратор помилкового відкриття. Ця невелика деталь запобігає одночасному відкриванню стулки в поворотному і відкидному положенні, що виключає виникнення ситуацій, описаних вище.

З іншого боку, в дуже рідкісних випадках при встановленні вікна на провітрювання блокіратор помилкового відкриття може заклинювати. При цьому ручка не повертається навіть при значному зусиллі, тому закрити вікно не виходить.

Стулка чіпляє за край рами

Найчастіше проблеми з закриванням віконної або дверної стулки не виникають раптово, а накопичуються поступово. З кожним днем ​​для відкривання/закривання доводиться докладати все більше зусиль, і одного разу стулка просто відмовляється зачинятися. Причина — провисання стулки на петлях під власною вагою.

Ця ситуація характерна в першу чергу для великих і важких стулок, але від перекосу може постраждати будь-яка конструкція. Усувається вона регулюванням положення стулки:

Порада! Регулювати положення стулки гвинтами потрібно акуратно, приблизно по половині оберту за раз. Так ви навіть без схеми зрозумієте, в якому напрямку потрібно рухати стулку для усунення провисання.

Допомога спеціаліста – найкращий вихід із ситуації

Якщо ж описані рекомендації не допомогли, або у вас виникають складнощі на етапі їх втілення, то найкращим рішенням буде звернутися до майстра з ремонту та обслуговування ПВХ-конструкцій. Завдяки наявності необхідних знань і навичок такий фахівець:

І все ж в більшості випадків віконну або дверну стулку можна повернути на місце своїми силами. Але щоб забезпечити надійне закривання без зусиль, важливо зрозуміти, чому неполадки виникли, і усунути їх причину. В іншому випадку незабаром ви знову зіткнетеся з аналогічною проблемою.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».