Вікна WDS

Нюанси при замовленні підвіконня. Що варто врахувати

Замовляючи підвіконня, потрібно брати до уваги відразу кілька факторів: місце встановлення підвіконної дошки і режим її експлуатації. Від цих нюансів залежать і оптимальні розміри підвіконня, і вимоги до його експлуатаційних характеристик, і побажання до зовнішнього вигляду.

Габарити підвіконня

Перший параметр, який потрібно визначити — розміри підвіконня, його ширина і глибина:

Важливо! Обрізані краї підвіконної дошки при стикуванні маскуються спеціальними накладками. При цьому обов’язково повинен бути хоча б мінімальний зазор для компенсації температурного розширення.

При встановленні широких підвіконь може знадобитися монтаж додаткових деталей:

Експлуатаційні характеристики

Якість пластика і внутрішня структура відіграють вирішальну роль в забезпеченні робочих характеристик підвіконної дошки. Практично ідентичні зовні підвіконня можуть дуже сильно відрізнятися при експлуатації, тому при виборі потрібно звернути увагу на:

Тут вибір на користь більш якісних, нехай і більш дорогих моделей підвіконь буде очевидним. За рахунок своїх експлуатаційних характеристик вони краще справляються з щоденними навантаженнями, і при цьому зберігають свою привабливість.

Зовнішній вигляд підвіконня: форма, колір, текстура

Підвіконня — важливий елемент інтер’єру, тому ігнорувати дизайнерські аспекти при його виборі буде нерозумно. Тут звертаємо увагу на такі параметри:

Важливо! При виборі кольорових моделей потрібно звернути увагу на якість плівки, яка використовується для декорування. Ця плівка повинна лежати на основі рівно і не відшаровуватися навіть по краях на місці зрізу.

Питанню про те, яке підвіконня краще — матове або глянцеве — ми присвятили окрему статтю. Тому тут обмежимося коротким резюме: обидва варіанти мають право на існування і відмінно вписуються в дизайн інтер’єрів. При цьому глянцева поверхня вимагає більш частого догляду, тому що будь-які забруднення на ній дуже добре видно. Матове підвіконня більш практичне, але виглядає трохи менш ефектно.

Звичайно, всі наведені поради щодо вибору підвіконня носять рекомендаційний характер. З іншого боку, вивчивши цю статтю, ви будете знати, на що звернути увагу, і зможете запобігти  прикрих помилок.

Дізнайтесь більше про всі переваги підвіконь WDS у глянцевому та матовому виконанні та оберіть бажаний колір. Для замовлення підвіконь WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».