Вікна WDS

Монтаж пластикових вікон. Чому це важливо?

Виготовлення металопластикової конструкції — лише один з кроків до енергоефективності. Мало якісно виготовити і укомплектувати вікно — конструкцію необхідно встановити в отвір з урахуванням його габаритів, конфігурації, матеріалу стінового огородження і ряду інших чинників.

Професійний монтаж ПВХ вікна — обов’язкова умова його довговічною служби та комфортної експлуатації. Крім того, тільки дотримання правил монтажу ПВХ вікон допоможе створити в приміщенні сприятливий мікроклімат з оптимальними показниками температури і вологості.

Які завдання вирішує монтаж пластикового вікна

Монтаж металопластикового вікна — процедура, яка включає:

Всі операції за винятком останньої (її іноді доручають стороннім фахівцям) виконує бригада майстрів з монтажу. При цьому майстри вирішують кілька завдань:

Перші два завдання сьогодні з більш-менш стабільним успіхом вирішують практично всі майстри. За винятком складних випадків (встановлення великогабаритних конструкцій, монтаж на слабкі основи на кшталт вапняку або газобетону), напрацьовані методики забезпечують потрібний результат.

При цьому рішення третього завдання часто обмежується заповненням монтажного зазору поліуретановою піною. Це суперечить чинним будівельним нормам, оскільки не забезпечує належну гідро- і пароізоляцію шва.

Тришаровий монтаж вікон по ДСТУ

Діючі в Україні будівельні нормативи регламентують технологію облаштування монтажного шва. Згідно з прийнятими ДСТУ, шов повинен формуватися з використанням спеціальних монтажних стрічок і мати тришарову структуру:

Важливо! При монтажі металопластикових вікон в холодну пору року потрібно використовувати спеціалізовану піну, яка може полімеризуватися при низьких температурах (але не на морозі — монтаж конструкцій при температурі нижче нуля небажаний).

Завдяки тришаровій структурі монтажний шов виконує своє основне завдання. Піна виступає в якості ефективного утеплювача, а монтажні стрічки забезпечують нормалізацію режиму вологості, відсікаючи надлишок вологи, і при цьому не перешкоджаючи природній вентиляції і виходу водяної пари в зовнішнє середовище.

При облаштуванні тришарового монтажного шва потрібні додаткові витрати на закупівлю монтажних стрічок. Крім того, зростає трудомісткість процесу, тому що і зовнішній, і внутрішній шари потрібно облаштовувати за певними правилами. Але все ж тришарова структура більш ефективна з точки зору збереження оптимального мікроклімату.

Наслідки неправильного монтажу

До чого можуть призвести нехтування правилами монтажу? Все залежить від того, які рекомендації було порушено:

Описані проблеми часто можна вирішити тільки шляхом демонтажу конструкції з подальшим її встановленням за всіма правилами. Це — тривала і затратна процедура, яка, до того ж, супроводжується руйнуванням укосів. Тому дуже важливо з самого початку монтувати вікна за всіма правилами, а значить — залучати до роботи професійних майстрів з хорошою репутацією.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».