Вікна WDS

Металопластикові вікна нестандартної форми

Значна частина металопластикових конструкцій має стандартну прямокутну форму — відповідно до форми прорізів в типових будинках. Саме під виготовлення прямокутних конструкцій оптимізують свої технологічні процеси всі великі виробники металопластикових вікон.

Але прямокутними конструкціями асортимент не обмежується. Для скління комерційних об’єктів, житлових будинків, побудованих за індивідуальними проектами, та інших будівель можуть застосовуватися вироби нестандартної форми. Їхнє виготовлення пов’язане з цілою низкою складнощів, тому при замовленні потрібно враховувати і більш високу вартість таких конструкцій, і триваліший термін виробництва.

Нестандартні віконні конструкції: види та особливості

Нестандартними в віконній галузі вважають конструкції, у яких є хоча б один непрямий кут або хоча б один гнутий елемент. Найчастіше зустрічаються нестандартні вікна таких форм:

Ці та інші різновиди металопластикових вікон прийнято вважати нестандартними.

Виробництво арочних і круглих вікон

Особливу складність при виробництві нестандартних ПВХ-конструкцій становить виготовлення вигнутих частин. Незважаючи на гнучкість полівінілхлориду, просто зігнути його для отримання арки не вийде — внутрішні камери деформуються, а сам профіль при неправильній технології гнуття може дати тріщину.

Для виробництва арочних і круглих вікон профіль гнуть за особливою технологією:

Процес вигинання арок досить складний: при згинанні профілю його внутрішня структура неминуче піддається деформаціям, і забезпечити збереження міцності можна лише за умови високої кваліфікації майстра.

Що слід враховувати при замовленні нестандартного вікна

Описана вище технологія виробництва арочних частин дає приблизне уявлення про рівень складності виробництва нестандартних вікон. Саме тому, замовляючи нестандартні металопластикові конструкції, варто врахувати кілька факторів:

Ще один важливий фактор, що впливає на якість нестандартної конструкції — це якість сировини, в першу чергу ПВХ-профілю. Тому замовляти трапецієподібні, круглі або арочні вікна варто в компаніях з хорошою репутацією, що використовують для виробництва своїх вікон профільні системи від перевірених виробників.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».