Вікна WDS

Коли варто міняти пластикові вікна

Якщо в будинку встановлені дерев’яні вікна старого зразка, то питання про доцільність заміни їх пластиковими навіть не піднімається. Стара столярка не може забезпечити потрібної герметичності, тепло- і звукоізоляції, тому в приміщенні потрібно обов’язково встановлювати сучасні вікна з показниками, що відповідають вимогам ДСТУ.

Але якщо в будинку або квартирі вже стоять металопластикові вікна — чи варто їх міняти на нові? Відповідь на це питання в кожному випадку вирішується індивідуально.

Як прийняти рішення

Шукаючи відповідь на питання, чи потрібно міняти пластикові вікна, не варто цілком орієнтуватися на їхній вік. Гарантійний термін експлуатації середньостатистичного вікна складає від 10 до 15 років, але це — середні показники. Є конструкції, що відмінно справляються зі своїми функціями і через 30-40 років після монтажу, а є ті, які потрібно міняти вже через рік-два.

Причин для заміни пластикових вікон, по суті, всього дві:

Для зваженого рішення про заміну вікна (або про відмову від заміни) варто:

Втім, розібратися в більшій частині нюансів можна і самостійно.

Коли можна обмежитися заміною окремих елементів

Заміна вікна — процедура, пов’язана із суттєвими витратами (доведеться купувати нове вікно, оплачувати монтаж, а потім відновлювати оздоблення, пошкоджене під час монтажу). Тому цілком зрозумілим є бажання обійтися «малою кров’ю», міняючи не все вікно, а його окремі елементи. Це можливо в декількох ситуаціях:

Тут же варто розглянути такий вимушений крок, як повторний монтаж. Якщо вікно було встановлено з порушенням правил, то цілком можливі продування по периметру, тепловтрати через недостатню теплоізоляцію монтажного шва, надмірне утворення конденсату або поява плісняви. Значна частина цих проблем вирішується, але для цього доведеться як мінімум розкривати монтажний шов, а то і демонтувати конструкцію і встановлювати її заново (на цей раз з дотриманням вимог ДСТУ).

Коли заміна є необхідною

Втім, є і ситуації, коли міняти вікно дійсно потрібно. Тут варто згадати:

Крім того, повну заміну виконують в тому випадку, якщо теплотехнічні характеристики всього вікна (а не тільки склопакета) не відповідають сучасним стандартам. Найчастіше це потрібно:

Саме ці міркування слід враховувати, приймаючи рішення про заміну металопластикових вікон. Але в будь-якому випадку варто залучити до діагностики фахівця — тоді у вашому розпорядженні буде і об’єктивна інформація, і професійні рекомендації.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».