Вікна WDS

Французькі балкони: переваги та недоліки

Спочатку французькими називали балкони без власних балконних майданчиків або з дуже вузькими майданчиками. Огорожа у таких балконах встановлюється безпосередньо в отворі з зовнішнього боку. Але в країнах СНД французькими зараз називають і звичайні балкони, які повністю засклені світлопрозорими металопластиковими конструкціями.

У випадку французького скління балкону парапет або огороджувальну решітку повністю демонтують, а весь простір від балконної плити до перекриття заповнюють металопластиковими конструкціями.

Встановлення рам з великими склопакетами — це варіант скління, у якого є як переваги, так і недоліки. Про них, а також про особливості монтажу балконів такого типу, ми розповімо у статті.

Конструкція французького балкону

Французький балкон має одну конструктивну особливість: замість балконного огородження на основу встановлюють рами, з’єднані між собою та жорстко закріплені зверху і знизу:

Іноді виконують монтаж декоративної решітки з металу. Її монтують ззовні і можуть оснащувати кріпленнями для вазонів із квітами. Але це рішення, як і заміну нижньої частині скління балкону непрозорими сендвіч-панелями, не можна вважати «класикою французького балкону».

Переваги французьких балконів

Якщо ви вирішили встановити у будинку або квартирі французький балкон — ціна його буде вищою, ніж у стандартного варіанту балконного скління. І все ж популярність таких конструкцій зростає, а причина — їхні чисельні переваги:

Крім того, при реалізації такого варіанту не потрібна трудомістка  підготовка, а саме: зварювальні роботи, заміна огорожі конструкцією з піно-або газобетону тощо.

Недоліки французьких балконів

І все ж «француз» — не універсальний варіант. Іноді замість нього обирають звичайні вікна, які встановлюють на балкон. Причини такого рішення:

Крім того:

Від чого залежить вартість французького балкону

Якщо недоліки і складнощі у встановленні вас не лякають, і для своєї квартири ви обрали саме французьке скління балкону — ціна буде залежати від:

Встановлення французького балкону: важливі особливості монтажу

Більш висока ціна французького балкону у порівнянні зі стандартним варіантом скління обумовлена й трудомістким монтажем. По-перше, майстрам потрібно не просто демонтувати старі балконні вікна, але й прибрати огорожу, не пошкодивши плиту. По-друге, монтувати доводиться великогабаритні конструкції, які потрібно підняти на верхній поверх, надійно зафіксувати на основі і з’єднати між собою за допомогою спеціальних армованих профілів.

Також при встановленні варто враховувати, що підлога на балконі може потребувати теплоізоляції. А це означає, що нижній край рами потрібно буде підняти над плитою, інакше покриття підлоги частково перекриє скління. Аналогічно — для натяжних та підвісних стель: якщо їх закладено у проект, зазор у верхній частині французького балкону потрібно передбачати заздалегідь.

Це — лише частина причин, через які французьке скління балкону варто доручати тільки майстрам з високою кваліфікацією. Значні вітрові та експлуатаційні навантаження, яким піддаються всі з’єднання, не пробачають помилок — тому економити на встановленні балкону (тим більш намагатися для економії все змонтувати власноруч) не слід.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних та дверних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».