Вікна WDS

Чому «сифонить» з вікна

Спробуємо розібратися, чому пластикові вікна можуть продувати, і що можна зробити для відновлення їх герметичності.

Імовірні причини продування

Одна з ключових переваг ПВХ-конструкцій — їх висока герметичність. Цим пластикові вікна вигідно відрізняються від старої дерев’яної столярки: фурнітура забезпечує притискання стулки до рами по всьому периметру, тому ризик появи протягів і втрати тепла через щілини мінімізується.

І все ж іноді ПВХ-вікно починає продувати. Це може відбуватися з кількох причин:

Ще одна поширена проблема — відчуття, що з вікна дме, хоча протягу, як такого, немає. Природа такого явища проста: встановлений склопакет з низьким опором теплопередачі при контакті з зовнішнім повітрям сильно холоне. Від вікна буквально «віє холодом», і в теплому приміщенні ми сприймаємо це як досить інтенсивний потік холодного повітря.

Що можна зробити, якщо з вікна дме

Якщо холодне повітря надходить в приміщення по всій площі склопакета, то допоможе тільки заміна скління на більш енергоефективне: встановлення двокамерного склопакета з енергозберігаючим склом і заповнення камер в склопакеті інертним газом практично гарантовано вирішать проблему.

Якщо ж справа саме в протязі, то кращим вибором буде звернення до фахівця з ремонту та обслуговування металопластикових конструкцій. Як правило, у майстра достатньо навичок і знань для локалізації проблеми, а також для її швидкого усунення. За відсутності можливості звернутися за допомогою до професіоналів, можна спробувати впоратися і самостійно:

Причини продування металопластикових вікон можуть бути різними. Важливо вчасно їх встановити і звернутися до фахівців з сервісного обслуговування ПВХ-конструкцій.

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8S, WDS 7S, WDS 6S, WDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».