Вікна WDS

Чому пластикові вікна запотівають

Відповідь на питання, чому пластикові вікна запотівають, найчастіше шукають власники конструкцій, які замінили старі дерев’яні вікна на нові ПВХ. І дійсно, рясне випадіння вологи на склопакетах, і навіть на профілі більш характерне для пластикових вікон, ніж для традиційних дерев’яних конструкцій.
Чим це обумовлено, до чого може призвести запотівання вікон і як прибрати конденсат на вікнах — розповімо в нашій статті.

Випадає конденсат на вікнах: причини запотівання

«Вікна запотівають, тому що вони неякісні» — ще одне поширене, але при цьому хибне твердження. Насправді інтенсивне запотівання склопакетів після заміни дерев’яних вікон пластиковими пов’язано з підвищенням герметичності вікна:

Якщо в приміщенні багато джерел водяної пари (кухня з плитою, на якій готується їжа, акваріум великого об’єму, кімнатні рослини), то вікна будуть потіти дуже інтенсивно. При цьому конденсат на металопластиковому вікні буде випадати тоді, коли склопакет матиме мінімальну температуру. Ось чому вдень ця проблема майже не зустрічається, а вранці, щоб подивитися на градусник, доводиться протирати запітніле за ніч вікно.
Чому ж «плачуть» пластикові вікна, а дерев’яні вікна потіють не так сильно? Причина в меншій герметичності старих конструкцій. Через щілини в таких вікнах втрачається тепло, але разом з ним з приміщення виходить і значна частина вологи.

Наслідки запотівання вікон

Інтенсивне конденсатоутворення на вікнах — свідчення того, що вологість в приміщенні досить висока. Це може призвести до неприємних наслідків:

Втім, навіть самі по собі запотівання вікна і необхідність щоранку протирати його — вже неприємні, а значить, можуть вважатися приводом для вжиття заходів.

Рясно потіють пластикові вікна: що робити

Тактика боротьби визначається причинами, що викликають запотівання вікна. А причин цих дві: висока вологість і низька температура на склопакеті. Тому і заходи можна приймати відповідні:

Але найефективніший метод боротьби — це контроль рівня вологості в приміщенні. Реалізується він кількома способами:

Запотівання пластикового вікна — це досить простий процес, який можна контролювати з мінімальними зусиллями. При цьому простіше не допустити появи умов для рясного конденсатоутворення. Але навіть якщо конденсат на вікні вже з’явився — дотримання простих правил допоможе впоратися з ним без особливих зусиль.
Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».