Вікна WDS

Безпека вашої дитини. Правила поведінки з вікнами для дітей та батьків

На жаль, ситуації, коли діти травмуються або навіть гинуть, випадаючи з вікон — не рідкість. Навіть найвідповідальніші батьки можуть не встежити за малюком, або просто не припускають, що йому буде під силу піднятися на підвіконня і відкрити вікно. Але запобігти таким ситуаціям цілком реально. Для цього варто прислухатися до наведених нижче рекомендацій, а також з усією відповідальністю підходити до комплектації вікон. В першу чергу — тих, які призначені для встановлення у дитячій кімнаті.

Загальні рекомендації з безпеки

Будь-яке вікно в кімнаті дитини — це потенційне джерело ризику. У віці, коли діти вже можуть самостійно пересуватися, але ще не усвідомлюють повною мірою небезпеку, загроза випадання з вікна буде цілком реальною. Частково знизити її може дотримання простих правил:

ВАЖЛИВО! Москітна сітка на вікні не зменшує, а збільшує ризик випадіння. По-перше, вона дає дитині помилкове відчуття опори. Якщо перед порожнім віконним отвором дитина може зупинитися, то натягнуте полотно вона підсвідомо сприйме як щось стійке й міцне. По-друге, жодне кріплення не може витримати вагу 10 і більше кілограмів, тому будь-яка спроба дитини спертися на сітку майже гарантовано закінчиться падінням і важкими травмами.

Елементи фурнітури, які запобігають відкриттю вікна без відома батьків

Вище ми говорили, що бажано не залишати дітей одних в приміщеннях з вікнами, що відкриваються. Але така можливість є не завжди. Тому дуже важливо в дитячих кімнатах, і в інших місцях, куди у дитини є вільний доступ, встановлювати елементи фурнітури, що не дозволять відкрити вікно.

Це може бути:

ВАЖЛИВО! Якщо ви використовуєте ручки або замки, то ключі повинні бути поза межами досяжності дитини!

Ціна такої фурнітури цілком доступна, а її встановлення на вікно необхідне для всіх, у кого є маленькі діти. Як би детально ви не розповідали дитині про те, що вікно є вкрай небезпечним, ризик, що малюк заграється і забуде про попередження, завжди залишається. Тому дуже важливо запобігати таким ситуаціям, і не дати дитині нашкодити себе!

Дізнайтесь більше про всі переваги віконних систем WDS 8SWDS 7SWDS 6SWDS 5S. Для замовлення вікон WDS у вашому місті радимо звертатись у брендові салони, представлені в розділі «Де купити». Щоб ознайомитись з іншими матеріалами, переходьте у розділ «Всі статті».