Вікна WDS

Вікна як частина оформлення інтер’єру. Тренди в дизайні 2019 р

Вікно – це не тільки функціональна конструкція, що захищає будинок від вологи, вітру і тепловтрат. З моменту своєї появи вікна виступали і в якості елементів інтер’єрного дизайну. Ось чому форму, розмір і зовнішній вигляд вікна потрібно підбирати з урахуванням актуальних трендів в інтер’єрі.

Це в повній мірі відноситься і до металопластикових вікон. Використання сучасних технологій значно розширює спектр можливостей в оформленні вікна, так що навіть серед стандартних варіантів ми можемо обирати конструкції, що максимально органічно поєднуються із запланованим інтер’єром.

Загальні тренди віконного дизайну

Інтер’єрний дизайн — це галузь, яка еволюціонує досить повільно, але при цьому невідворотньо. Тому тренди, актуальні в 2019 році, в більшості своїй розвивають тенденції, закладені ще в 2013–2015 роках. Революційних змін чекати не доводиться, тому актуальними, як і раніше, будуть:

Класичні інтер’єри

В інтер’єрах, що прагнуть до класики, варто відмовитися від використання білого ПВХ на користь ламінації:

Конструкції, ламіновані під натуральне дерево, органічно поєднуються з елементами фурнітури з покриттям «золото» або «бронза». Тут же буде доцільним встановлення тонованих склопакетів або скління з піскоструминними малюнками (рослинні мотиви).

Сучасні інтер’єри

Якщо ж ви зважитеся на радикальну реконструкцію житла, то при виборі дизайну віконних конструкцій варто орієнтуватися на згадані вище тренди – використання однотонного ламінації і чіткі геометричні форми:

Сучасний стиль передбачає функціональність, тому ручка і інші зовнішні елементи фурнітури мають бути максимально технологічними. Можна вчинити і по-іншому: зробити фурнітуру максимально непомітною — так, щоб вона не відволікала увагу від самого віконного контуру.

Все вищезгадане стосується вікон для житлових приміщень — будинків і квартир. Якщо ж ви обираєте вікна для комерційного об’єкта, то дизайн віконних конструкцій повинен органічно поєднуватися із загальною кольоровою схемою і концепцією оформлення. При цьому великі панорамні вікна можуть стати центральним об’єктом інтер’єру — наприклад, вони відмінно впишуться в оформлення кафе чи ресторану, і «зададуть тон» всьому приміщенню.

Є маса можливостей для перетворення вікон з суто функціональних елементів інтер’єру на дизайнерські об’єкти. Але щоб скористатися ними, варто ознайомитися з усім розмаїттям конструкцій і їх складових — профільних систем, склопакетів, фурнітури і т.д. Тільки володіючи максимально повною інформацією, ви забезпечите гармонійне поєднання вікон і решти елементів оформлення.