Вікна WDS

Металопластикові двері. Їхні типи та різновиди

Пластиковий профіль з металевим армуванням — непоганий матеріал не тільки для виготовлення вікон. З нього також роблять дверні конструкції — міцні, функціональні і достатньо енергоефективні. Металопластикові двері мають різні характеристики у залежності від місця встановлення і способу відкривання.

Різновиди дверей

Відрізняються металопластикові двері і за способом відкриття. Найпоширеніша конструкція — розпашні: їхні стулки повертаються на петлях. У залежності від задач можливе як внутрішнє, так і зовнішнє відкривання дверей.

Останнім часом (в першу чергу через появу на ринку більш ефективних фурнітурних комплексів) зростає популярність розсувних дверних конструкцій. В таких системах дверна стулка зміщується паралельно отвору, повністю відкриваючи його, і при цьому не займаючи вільне місце в приміщенні. Досить складна фурнітурна система забезпечує плавний рух стулки при відкриванні і щільне притискання (потрібне для герметичності та теплоізоляції) в закритому положенні. Всі різновиди дверей можна виготовити з дверних профілів WDS.

З огляду на призначення дверної конструкції підбирається і її комплектація.

Балконні двері

Балконні двері зазвичай не зазнають значних експлуатаційних навантажень, тому що відкривають їх порівняно нечасто. Вимоги до теплоізоляційних характеристик залежать від того, чи засклений балкон:

В якості заповнення балконних дверей зазвичай використовується двокамерний енергозберігаючий склопакет. Можливий також поділ конструкції на дві частини. У нижній частині встановлюється сендвіч-панель з хорошими показниками теплоізоляції, у верхній — склопакет, що забезпечує проникнення природного освітлення.

Зверніть увагу! Розділення балконних дверей на дві частини за допомогою імпоста підвищує надійність конструкції. Імпостна перемичка виконує функцію ребра жорсткості, і дверна стулка менше піддається деформації, а значить — рідше вимагає регулювання.

Бажані елементи комплектації:

Двостороння ручка — дає можливість не просто притиснути стулку до рами, а повністю закрити механізм. Зручна ще й тим, що дозволяє відкрити двері з боку балкона при випадковому закриванні (наприклад, якщо ручку поверне маленька дитина, яка залишилася в кімнаті).

Блокатор помилкового відкривання — не дає одночасно відкривати стулку в поворотному і відкидному положенні (найчастіше це відбувається при спробах відкрити двері, що знаходяться у режимі провітрювання).

Міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері, встановлені ​​в приміщенні, не мають виконувати теплоізоляційну функцію. Тому пріоритетами тут будуть зручність у використанні, звукоізоляція і привабливий зовнішній вигляд:

Вхідні двері

Використання металопластикового профілю для виготовлення вхідних дверей є виправданим насамперед завдяки високим теплоізоляційним показниками таких конструкцій. Надійність і довговічність дверей залежить від правильного підбору комплектації:

У будь-якому випадку при правильному підборі комплектації і професійному монтажі металопластикові двері можуть успішно виконувати свої функції протягом багатьох років.

Для замовлення дверей WDS у вашому місті звертайтеся в салони, представлені на нашому сайті в розділі «Де купити»